![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Cum i-mi dau seama daca aparatu foto are stabilizator de imagine ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Un prim pas logic ar fi sa te uiti in specificatiile respectivului aparat.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Chiar daca nu gasesti explicit acest lucru in specificatii te poti orienta spre denumirile producatorilor. Spre exemplu la Canon daca in denumirea produsului intalnesti IS, termenul vine de la Image Stabilisation, adica stabilizatorul de imagine. La Panasonic vei intalni O.I.S care semnifica acelasi lucru.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
As adauga faptul ca aparatele fuji nu dispun de stabilizare optica in cel mai fericit caz un mod de stabilizare electronic, a carui eficenta tinde spre 0
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
atunci ce inseamna fd la aparatele fuji?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
fd vine de la face detection, tehnologie de detectare a fetei. Practic aparatul detecteaza un chip intr-o imagine si ajusteaza automat setarile astfel incat portretul sa iasa cat mai aproape de realitate.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
si daca sunt mai multe fete cum face?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
procedeaza la fel, depinde acum de tipul aparatului si de cate chipuri individuale poate recunoaste...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Din cate stiu sunt doua tipuri de stabilizitoare...optice si unul care face stabilizarea software...nu mai stiu exact termenul
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Nu stiu daca au o denumire specifica in general le intalnesc sub denumirea de stabilizator electronic de imagine. Cei de la Fuji folosesc din plin aceasta "tehnologie" Ideea este ca software-ul camerei detecteaza miscarea si compenseaza software prin schimbarea automata a parametrilor de fotografire...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
exista mai multe feluri de stabilizare a iimaginii
- una e stabilizare optica, in obiectiv, miscarea /vibratia lentilelor..."optical image stabilisation"... de ex f multe aparate foto Panasonic au Power O.I.S - alta e prin miscarea senzorului: "CCD shift"... Fuji, Kodak, Ricoh etc.. - Fuji combina miscarea senzorului cu cresterea ISO-ului, deci scaderea timpului de expunere... eu cred ca trebuie citit ceva pe net, cautat cu google... daca nu ai scris pe aparat macar IS sau OIS sau poweR OIS atunci nu merita luat ap ala...exista multe situatii , cind pe automat, ai timpi mari de expunere, 1/15, 1/30 sa zicem si atunci orice miscare/tremuratura a mainii se vede, si poza iese neclara (blur)... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Junior Member
|
@ titanium, aparatele foto Fuji DISPUN de stabilizare optica, uite un exemplu AICI.
Cat despre stabilizare exista pana acun 3 tipuri: 1. Stabilizator optic (incorporat in lentile) 2. Stabilizator electronic (foloseste senzorul CCD sau CMOS al aparatului) 3. Stabilizator giroscopic (foloseste un giroscop care se ataseaza la tripod) - prcatic este o "cutie" care se ataseaza la tripod si care contine un giroscop. Se alimenteaza cu baterii. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
In aprilie 2009 nu exista fuji cu stabilizator optic
|
|